Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kapitola VENDULA

9. 1. 2012

Vendula se slastně rozložila na lavičce před domkem, pod nohy si dala košík, ve kterém před chvílí vyklopila holé myšičky s myšlenkou, že si je máma myš určitě najde a postará se o ně. Sluníčko svítilo, na nebi ani mráčku, všude pokoj a naprostý klid. Velký Václav byl v práci, a jak on říkal, že po thajské masáži a oždibování rybiček se cítil naprosto skvěle a ve výborné kondici. Vždyť to nedávno dokázal svou mužností. Díky tomu přibude do domu další člen, nebo členové do rodiny. Nemluvím nazdařbůh, ve Vendulčině rodině jsou již dvoje dvojčata a tak, není  vyloučeno, že přírůstek může být dvojnásobný.

     Syn Venda byl ve škole. S velkou nelibostí se smiřuje s tím, že už nebude jedináčkem a co z toho pro něj vyplývá. Doposud měl mámu a tátu jen pro sebe a teď se bude muset o ně dělit. Na druhé straně se už ve škole pochlubil, že bude mít sourozence a tak se už spolužačky přihlásily jako budoucí chůvičky. Chtěly si u Vendy udělat oko, nejedna po něm pokukovala a tajně jej milovala. Je to naprosto samozřejmé, v jedenácti letech už nejsou malé děti, ale ani dospělí, jsou v pré pubertě a tam je mnoho dovoleno.

     Bratr Jeroným byl toho času na exotické dovolené. Vzpomíná na něj s láskou, a představuje si,  jak se brouzdá po pláži, opaluje se, koupe, eventuelně chytá ryby. Je totiž náruživý rybář. Je pravda, že je rád chytá, ještě radši pouští a v žádném případě nejí. Jak se asi má, našel si tam nějakou krásku? Už by bylo záhodno, aby se také oženil.

     Vendula se probrala ze snění, a s pocitem velkého hladu a chuti po něčem dobrém začala přemýšlet, co by si asi dala ke svačině. Rybičky, jedině rybičky, jemně uzené v olivovém oleji.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář