Jdi na obsah Jdi na menu
 


Venčení v C moll

19. 3. 2012

Trubkin Houslovič, barový houslista(63let) došel za ranního kuropění až skoro k domu, ve kterém bydlel, v 1+1. Náhle se musel rozkročit v mezeře mezi Fiatem a Oktávkou a vytrénovanými prsty si začal tam dole rozepínat knoflíčky. Napětí vypité litrovky vína a nepočítaných panáků již bylo nesnesitelné a ještě ke všemu se nemohl strefit do dírek.

„ Kurvafix, proč ty kalhoty nemají zip!“ nadával  romantickým tenorem tak hlasitě, že kuropění málem přestalo pět. Už si nevzpomněl, jak se mu minule, u nyní tolik žádaného zipu tento zasekl, bolest na údu, který se zčásti uskřípnul mezi jeho zoubky, pak byla příšerná. Zároveň mu prolétla hlavou vzpomínka na dobu, kdy hrával na luxusní zámořské  lodi Aloha. Když měl orchestr pauzu, tak s chlapama močili do mramorových mušlí zdobených zlatem a soutěžili, kdo zasáhne svým intimním vodopádem  pinďourka barokního anděla, který tam byl zřejmě k tomuto účelu nastražen, aniž by dekoratér respektoval, že andělé jsou bezpohlavní. Přitom řvali  aluaalohakajmou …protože měli plné zuby havajských košil s palmama a míchaných drinků Sex in the Beach, které se pak pravidelně vracely přes palubu do moře. Celé to dávání a zvracení, to„carpediem“,  pak diskrétně překryla první, druhá a stá vlna. A bylo uklizeno. Rozdováděné partnerky mezitím tančily jak o smrt v modelech od Diora a při La Palomě se tiskly na pronajaté tanečníky, vášeň ale nepřicházela.

Trubkin se vymočil, aniž by si všiml, že neznámá dáma s psíčkem za jeho zády kroutí hlavou, až si ji skoro vykroutí.

„Brýtro, milostivá“, vymáčkl ze sebe, když se otočil, ale dáma v legínách od Vietnamců a o dvě čísla menším kabátě, s odrostem na blonďatých kudrnách, který toužil po kysličníku, předstírala spěch a začala venčit tak vehementně, že se z toho Trubkinovi konečně zatočila hlava a neubránil se milosrdnému pádu.

Maruška Nováková(58let),  přivázala svého psího partnera k lampě, uvolnila se ze sevření kabátu a rovnou ho svlékla a sklonila se k Trubkinovi, aby mu pomohla na nohy. Marie pracovala jako kantýnská, každý den nabízela dvě polívky, jedno jídlo s knedlíkem a jedno bezmasé, měla za sebou dvacetileté manželství s opilcem a hrubcem, takže měla sílu a drive, nic jí nemohlo překvapit. Maruščin táta byl opilec, první i druhý manžel byl opilec a najednou měla pocit rodinné sounáležitosti, jakkoliv se snažila být nad věcí.

 „ Ty vožralo, že se nestydíš, eště si zlomíš nohu a Mařena, aby Tě tahala.“

Trubkin se postavil na nohy a schválně se opřel do jejích ňader, schovaných za flísovou mikinou, kterou zdědila po dceři, hlavně aby jí bylo teplo. Ruce se mu zabořily do lahodného materiálu, zchlapovatěl a tentokrát zase hrdinným tenorem prohlásil: „Velice děkuji milostivá Maruško a mohl bych vás pozvat na velice černou kávu? Myslel si, že slovo velice bude působit noblesně a tím pádem střízlivě a že udělá dojem, že si i v opilecké pýše pamatuje identitu zachránkyně. Jiskře to bylo jedno, té stačí jen okamžik, aby vzplála.

Marie se chytla Trubkina za rukáv, zapomněla na svého psího partnera, přejela si po flísovém ňadru (velikost 90B) a vykročila po boku muže, tam někam.

A ranní kuropění pělo Aluha aloha, kajmou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář